Rockfestivaler

I Sommarsverige så är det trots den så kallade festivaldöden dragit in över landet och i somras skördat bland annat den dåvarande största festivalen i Sverige, Peace and Love, ganska så festivaltätt. Under sommaren hinns en rad större festivaler betas av, några av dem är renodlade rockfestivaler, och det är dom som vi idag ska fokusera på.Vi har valt ut våra två favoritrockfestivaler att berätta om, eller recensera om ni så vill. Det är Sweden Rock Festival i Sölvesborg och Rockstad Falun.

Sweden Rock

SRF är den av de svenska rockfestivalerna som är mest känd och troligtvis också har den bredaste repertoaren av artister i olika undergenren av rock och hårdrock. Det är utan tvivel så att vi även hittar flest intressanta profiler här att bekanta sig med. Inte sällan så kommer man klädda som någon ur favoritbandet, inte sällan heller med den klassiska hårdrockswhiskyn Jack Daniel’s, endera tryckt på t-shirten, eller i ett fast grepp mellan tummen och pekfingret.Sommaren 2013 så stoltserade man med riktiga klassikerakter så som Blackie Lawless med sitt WASP, och den levande legenden, fadern av chockrock, Alice Cooper. Räkna med att nästa år blir lika intensivt med mycket tunggung och stora hårsvall.

Rockstad Falun

Rockstad Falun heter numera egentligen också Sabaton Open Air. Sabaton är bandet som är medgrundare av festivalen och därav namnet. Bandet har på senare år vuxit fram till att bli ett av Sveriges största Rockband. Ett tecken på dereas storhet kanske kan vara att man i polen i somras spelade inför drygt en kvartsmiljon människor.Festivalen Rockstad Falun startade i mycket liten skala men har snabbt vuxit sig större och är numera utan tvivel värda att kallas för festival. För Sabatonfrälsta så är det givetvis årets höjdpunkt att ha möjlighet att se dem på sin absoluta hemmaplan, i Falun, Dalarna. I övrigt är det en del kända band som spelar och en del som oftast bara de riktig inbitna och inlyssnade hårdrocksfansen känner till.