Musiktips till sommaren

Sommaren är och har ju alltid varit en tid för musik, men med så mycket att välja mellan är det inte lätt att veta vad man faktiskt har tillgängligt. Här kommer några snabba musiktips för sommaren för dem som ännu inte bokat in hela semestern eller sommarlovet!

Konsertresa utomlands

En av de bästa sakerna med konserter är ju att man inte bara får uppleva fantastisk musik utan även får chansen att fara ut och resa en stund. Konserter och resor är en sådan vanlig kombination att många inte bara tar sig till andra städer här i Sverige utan även reser utomlands. London är ett perfekt exempel då det är en samlingsplats för några av årets bästa shower och bara en kort flygresa bort!

Sommarfestivaler

Vill man ha lite mer än bara en enda konsert kan erbjuda bör man ju självklart titta på festivaler istället. Många är idag så stora och har sådana möjligheter att man inte ens behöver vara intresserad av hälften av artisterna som ställer upp för att kunna vara underhållen hela dagen, flera dagar. Festivaler är ju ökända partyplatser och möter man bara upp med likasinnade personer kan detta vara sommarens bästa upplevelse. Det kommer att finnas mängder att välja mellan i år och nästan oavsett vilken musik man föredrar kommer man att kunna hitta något som passar en perfekt!

Trubadurer

Sommaren är också en tid då man kommer att ha chansen att få höra en hel del musik på krogar och andra uteställen spelas av trubadurer. Och bäst av allt är ju att detta inte kostar mer än ett vanligt krogbesök. Om man inte räknar den extra tiden man kommer spendera där och förfriskningarna man köper in under den tiden förstås. Så håll ett öga öppet på de lokala uteställena och kanske hör med ägarna när om någon gång det kommer att komma in en trubadur för att sätta den perfekta sommarstämningen!