Festivaler höst/vinter

Festivaler är för de allra flesta människor i det här landet något som är starkt förknippat med sommar. Att smälla upp ett tält på något stort fält som man vet snart kommer vara helt förvandlat till en leråker med ett berg av aluminiumburkar, tidigare innehållandes billig ‘burköl’. Men även om antalet är färre och frekvensen är mindre, så finns de också på hösten och vintern.

Lights: höstens stora godbit

I höst så är det faktiskt ett riktigt gott utbud av festivaler att besöka. Den kanske mest uppmärksammade är den som kommer hålla till på nybyggda Tele 2 arena, den som har benämnts som en systerfestival till sommarfestivalen Summerburst. Den har fått namnet Lights och kallas för systerfestival eftersom det är samma arrangörer som för sommarfestivalen. Lights kommer också att ha fokus på samma musikgenre som sitt syskon. Det är elektronisk dansmusik som gäller och man beskriver det som att Tele 2 arena den 30 november ska förvandlas till landets största nattklubb. Lights kommer utan tvivel att bli en riktigt happening för alla fans av elektronisk musik. Redan nu har man presenterat en hel del så kallade namnkunniga artister som kommer att uppträda. Här ser vi en av dessa!

Göteborg fortsätter rocka hårt

Göteborg har med åren blivit staden där den tunga hårdrocken spelas mest frekvent och det är där som dom riktigt tunga hårdrocksfestivalerna håller till. Den mest kända är troligtvis Metaltown. Denna fick ifjol vad man skulle kunna kalla en motsvarighet till vad Lights är till Summerburst. Om ni är bevandrade i melodisk death metal så vet ni troligen att det finns ett begrepp och en stil som man kallar för Gothenburg sound, eller Göteborgsdöds. Festivalen har antagit samma namn och kallar sig för Gothenburg Sound Festival. Hittills så är den mest anmärkningsvärda bokningen ett band som nog får sägas representerar själva sinnebilden och ljudbilden av vad Gothenburg sound är för något.Är ni metalfans så uppmanar vi att ni håller ögonen öppna för kommande bandsläpp. Med tanke på festivalens namn och tillika tema så är det nog inte någon omöjlighet att vi får se Göteborgs stolthet, bandet som nog får ses som grundare av detta sound, In Flames, uppträda på festivalen.