Artister med image

Att klä ut sig och ändra sin image har alltid varit stort inom artistvärlden. Att få uppmärksamhet med hjälp av en image har visat sig fungera alldeles utmärkt. Desto mer utklädsel och smink som använts ju mer uppmärksamhet har man fått.  

David Bowie

En av de stora som började klä ut sig och sminka sig som artist tidigt var David Bowie, Ziggy Stardust som under perioden 1970-73 var Bowies alter ego och visade hans glamrocksida på ett väldigt tydligt sätt. Det fick stor genomslagskraft under den tidsperioden. Bowie slog igenom redan 1969 med låten Space Oddity som redan då var inne på rymden och hur den kunde påverka vår musik.

Kizz

Året var 1973 då gruppen Kizz bildades. Detta är rockbandet som blev och är välkända för sina dräkter och sminkade ansikten men också sin musik. Meningen med kläderna och makeupen var att de skulle likna några från serietidningarnas fantasivärld. Genombrottet kom där i slutet på 70-talet och mycket på grund av hur de såg ut men också deras liveframträdanden som innehöll allt från eldsprutning till de som spottade blod. Kizz är fortfarande idag stora artister och drar en jättepublik när dom är ute på sina turnéer.

Marilyn Manson

1969 föddes Brian Warner som en helt vanlig liten kille i USA, han har blivit känd som författare, konstnär och artist. Han bildade bandet Marilyn Manson & the Spooky Kids 1989 då han också bytte namn till Marilyn Manson. Mansons alterego har retat många främst den kristna högern i USA, men bandet och deras image har vuxit sig allt starkare och blivit allt mer populär.

Alice Cooper

Alice Cooper är legenden som föddes som Vincent Damon Furnier 1948. Han tog sitt artistnamn efter den grupp han var med i med just det namnet. 1974 splittrades bandet och Alice Coopers framgångar blev allt mer tydliga. Han räknas som den som började med att skapa en image både för sig som artist och med scenshowerna. Och många har tagit efter och har Alice Cooper som stor förebild, bland annat Kizz och Marilyn Manson.